hanya disini tempat bila luahan kata bermula,hati mula berbicara.!!

Pengunjung

cerita lama.!

get this widget here

Followers

Powered by Blogger.

taPak kaKi.!

Tuesday, January 5, 2016

dua ribu lima belas.

Dua ribu lima belas.
angkat tangan bagi yang masih tak move on akan tahun tersebut.
banyak peristiwa, suka duka, gelak, tawa, sedih gembira.
tapi dah tertutup rapat dalam diari tahun 2015.


jangan tanya aku, apa cerita?

dua tahun.

tamat kontrak. dah tutup buku.
selamat tahun baru 2016.
kalau ikot post yang lama, aku agak dah dua tahun aku tak menaip.

dua tahun.
terlalu lama.!

mana?

mana?
janji nak update blog.
bersemak, bersepah. tapi tak ada satu pun.

lama benar.

Wednesday, November 12, 2014

sebab abah kata dia rindu.

Assalamualaikum.
ohh.,lamanya,,satu masa yang cukup lama.
akhir satu masa baru aku kembali.
almaklumlaa hidup sebagai student.makin banyak perkara perlu aku lakukan.tapi ini semua tak mungkin aku lupakan.
sebab ini langkah aku mula.disini aku luahkan semua apa yang aku rasa.
even benda tu semua jauh dari sudut hati,
even orang lain tak faham, dan cuma aku faham akan diri aku,
yess..sebab itu aku.

Malam ini buat aku kembali sebab abah.
abah rindu blog aku katanya,dulu dia lah peminat setia laman buruk aku ni.
hanya dia yang sanggup bertenggek depan laptop dia,menghadap, mengunyah,membaca cerita2 basi aku ni.
Katanya tulisan aku dia suka,sebab kadang2 ada sebab dia.

Abah, manja pon rindu abah.
opss,,maybe ramai masih tak tahu,manja sebab aku mmg manja ngn dia,manja dari setiap sudut.
sebab tulah aku dapat gelaran tu,.
Tujuh tahun woii,,paling lama,sebab dia jer mampu tahan ngn karenah aku yang kadang bekeng ntah pape ni,
abah jer mampu pujuk aku, buat aku happy, tlong aku,semua aku mintak dia tunaikan,.
nampak tak sebab sayangnya anak dia ni..
itulah abah.



Bagi gambar ni sebab dia kata dia hensem,,hahah,,
boleh la abh,,hensem aih abah manja ni,,
sebab tu ramai orang suka,, tak dinafikan lah,,abah memang senyum manis,,

Moga tuhan panjang usia.kita jumpa bulan 1 nanti yer,,

12/11/14.

Saturday, June 14, 2014

Nanti aku mula.

Assalamualaikum.
Kembali lagi kan. hai hai hai.
rindu. oh.. terpahat dalam hati.

kali kedua dalam tahun 2014.
maksud aku post ke-2.
Mungkin.

Mana satu aku nak mula.
BAnyak sebenarnya. kian banyak yang terbuku dalam hati.
Dari awal tahun sehingga sekarang.
Boleh dikatakan A hingga Z.
Itu dulu. Dan sekarang aku masih begini.
Dan mungkin lebih sikit perubahan.

nah aku belanja satu. Untuk Tahun ini.


nanti aku mula.
nanti nah. maksud aku tunggu.

Wednesday, June 4, 2014

aku kembali.

Assalamualaikum,

 Ya Allah,
cukup lama.mungkin ini yang pertama bagi tahun 2014.
Atau jika aku terlepas pandang maaf la..
Cukup lama bagi aku meluahkan sesuatu dalam laman sepi aku ini.
Bukan bermaksud menghilang, tapi kesibukan mula membatasi segalanya.


Cukup bersawang bagi aku yang dah lama melupakan CINTA HATI AKU.
Insyalah, lepas ini aku akan kembali menaip.
menaip segala yang terbuku dan tersirat dalam hati ini.


Bukan sekarang.
Petang ni paper mula, bagi sem ke empat aku.
Mohon doakan aku ya.
Berbagai rasa mula bercampur baur.
Insya Allah.


notatapakkaki : senyum itu tetap perlu walau masalah terbuku keras dihati.







Thursday, December 26, 2013

bukan sesiapa.

Sukar bagi aku lelapkan mata pagi ini.
Detik berlalu lagi.
Tak pernah berpenghujung.

Gundah gulana hati,
Patutkah aku menjauhkan diri,
Lama aku fikir walau untuk satu persoalan ini,
Alahai,berat untuk aku jawab,
Bantu aku Ya Allah,


Aku bukan sesiapa.
BIAR DIA TENTUKAN.
Tanpa aku,
DIA tetap gembira.



Sepi itu bagus.
Untuk seketika.
Jaga hati, bendung rasa cemburu,
Kawal rasa sedih, lindung tangisan kecil.
Biar sendiri merasai,
Jangan sampai ada yang terluka.
Salam jumaat.